Využití vybraných Cílů udržitelného rozvoje v geografickém gymnaziálním vzdělávání - Malinová, Kateřina (2020)
Bakalářská práce se zabývá využitím čtyř vybraných Cílů udržitelného rozvoje v geografickém gymnaziálním vzdělávání. Hlavním cílem práce je seznámení se s Cíli udržitelného rozvoje v obecné rovině, především poté se zvolenými čtyřmi - Kvalita vzdělání, Pitná voda a kanalizace, Odpovědná výroba a spotřeba a Život ve vodě. Dále se věnuje problematice udržitelného rozvoje v kurikulárních dokumentech gymnázií a usiluje o nalezení jejich využití v geografickém gymnaziálním vzdělávání v rámci průřezových témat. Snaží se uvést výhody a přínos daných témat pro žáky i v rámci jejich běžného života. V neposlední řadě se také zabývá vytvářením výukových materiálů - jak výkladových prezentací s instrukcemi pro vyučujícího, tak pracovních listů pro samotné žáky.