Analýza prostorových dat regionálních rozvojových agentur v Moldavsku - Hampl, Vojtěch (2020)
Předkládaná práce představuje analýzu věnující se moldavské národní infrastruktuře prostorových dat v návaznosti na regionální rozvojové agentury, jejich použitím, specifikacím a derivaci. V práci jsou určeny subjekty, které se v Moldavské republice prostorovým datům věnují, jejich soupis a základní informace. Vzhledem k diverzifikaci prostorových dat je udělán soupis dat, které jsou v souladu se směrnicí INSPIRE. Data jsou poté zpracována pomocí tabulek se základními charakteristikami. Práce se také zabývá derivací prostorových dat z národní na regionální úroveň v České republice, Nizozemsku a Moldavské republice s vyústěním vzájemné komparace. Autor také přikládá tři případy užití v souladu s datovou specifikací směrnice INSPIRE. Z důvodu rozvíjející se interoperability, nižší integrace veřejné správy a nižší úrovně tuzemské standardizace a financování jsou navrhnuta doporučení pro efektivnější práci s prostorovými daty.