Důkazní břemeno a související instituty v mezinárodní obchodní arbitráži - Kutnohorský, Karel (2020)
Cílem této rigorózní práce je analýza důkazního břemena, míry důkazu, hodnocením důkazů a dalších souvisejících institutů v mezinárodní obchodní arbitráži. Výchozím bodem je analýza jejich procesněprávní či hmotněprávní povahy z pohledu českého vnitrostátního práva a mezi-národního práva soukromého EU. Tato východiska jsou zasazena do kontextu základních zásad a principů ovládajících vnitrostátní a mezi-národní obchodní arbitráž. Právní povaha norem upravujících důkazní břemeno a souvisejících institutů má společně s autonomií vůle stran, včetně autonomie vůle rozhodců, vliv na průběh rozhodčího řízení a nakládání s rozhodčím nálezem.