Cvičebnice ze zeměpisu České republiky - Dumpíková, Tereza; Herber, Vladimír, 1952-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2020)
Předmětem této diplomové práce je vytvoření souhrnu úloh zaměřených na procvičování středoškolského učiva zeměpisu České republiky. Práce obsahuje tematicky vyvážené úlohy různých typů i obtížnosti ve smyslu Revidované Bloomovy taxonomie, které tvoří cvičebnici z regionální geografie ČR pro čtyřletá gymnázia nebo pro vyšší stupeň víceletých gymnázií. Součástí cvičebnice jsou i vzorová řešení s výsledky a metodické pokyny pro učitele. Práce slouží jednak jako materiál pro žáky k procvičení učiva zeměpisu České republiky a jednak jako podklad pro výuku učitelům zeměpisu.
The goal of this thesis is to create a set of exercises in high school level geografy of Czech Republic. This work contains a balanced mixture of tasks, that differ in type, subject and difficulty, adhering to Revised Blooms Taxonomy, which put together form a comprehensive Czech regional geografy workbook for high schools. Model solutions and methodological instructions for the teachers are also part of the workbook. The work can serve both as a source of material for exercise of geografy of the Czech Republic for the students and a schooling tool for the geografy teachers.
Vedoucí práce: Vladimír Herber
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2020
Keywords: učebnice; zeměpis; geography (school subject); textbooks; diplomové práce; master's theses