Cvičebnice ze zeměpisu České republiky - Dumpíková, Tereza (2020)
Předmětem této diplomové práce je vytvoření souhrnu úloh zaměřených na procvičování středoškolského učiva zeměpisu České republiky. Práce obsahuje tematicky vyvážené úlohy různých typů i obtížnosti ve smyslu Revidované Bloomovy taxonomie, které tvoří cvičebnici z regionální geografie ČR pro čtyřletá gymnázia nebo pro vyšší stupeň víceletých gymnázií. Součástí cvičebnice jsou i vzorová řešení s výsledky a metodické pokyny pro učitele. Práce slouží jednak jako materiál pro žáky k procvičení učiva zeměpisu České republiky a jednak jako podklad pro výuku učitelům zeměpisu.