Zrakové klamy - Janů, Lenka (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na popis zrakových klamů a celkový vliv na vnímání člověka. V první části jsou popsány optická prostředí oka a jejich funkce při promítání obrazu na sítnici. V této kapitole je také popsána zraková dráha, která odvádí informace ze sítnice do mozku ke konečnému zpracování. V druhé části jsou klamy více představeny a vždy je vysvětlena příčina vzniku. Třetí kapitola pojednává o možnostech oklamání celého těla pomocí zraku a jak mohou být klamy využívány. V poslední kapitole jsou představeny některé optické úkazy, které lze pozorovat v atmosféře.