Typische Wortverbindungen in der Wissenschaftssprache : eine korpuslinguistische kontrastive n-Gramm-Analyse - Valíčková, Markéta (2019)
Disertační práce ‚Typische Wortverbindungen in der Wissenschaftssprache. Eine korpuslinguistische kontrastive n-Gramm-Analyse‘ se zabývá srovnáním typických slovních spojení, resp. kolokací v německém a českém jazyce vědeckých textů za použití metod korpusové lingvistiky. Na základě srovnání tří korpusových nástrojů N-gram Statistics Package, Sketch Engine a AntConcu studie přibližuje optimální metodu pro práci s těmito zdroji jazykových dat při extrakci n-gramů, které jsou potřebné pro další analýzu typických lexikálních struktur ve srovnávaném segmentu jazyka