Challenging RSA cryptosystem implementations - Nemec, Matúš (2020)
Cieľom nášho výskumu bolo študovať bezpečnost kryptosystému RSA nasadeného v reálnom svete. V práci najprv analyzujeme metódy generovania RSA kľúčov v kryptografických knižniciach. Konkrétne demonštrujeme praktické meranie popularity knižníc s využitím nerovnomerných distribúcií RSA kľúčov. Ďalej predstavujeme faktorizačnú metódu, ktorou sme prelomili proprietárny algoritmus generovania kľúčov. V poslednej časti práce študujeme publikované implementačné problémy protokolu TLS, ako napríklad útoky typu "padding oracle" na RSA, v širšom kontexte webového ekosystému. Hlavným záverom nášho predchádzajúceho výskumu v oblasti RSA kľúčov bolo, že v knižniciach cez verejné kľúče dochádza k úniku informácií o konkrétnych algoritmoch generovania kľúčov. Kľúče sú v rozličných knižniciach vygenerované s rôznou pravdepodobnosťou, čo postačuje na to, aby sme pravdepodobnostne určili pôvod kľúča. V tejto práci predstavujeme praktický spôsob merania zastúpenia kryptografických knižníc vo veľkých dáto