Stížnost podle daňového řádu - Ondra, Radek (2020)
Tato rigorózní práce se zabývá institutem stížnosti dle § 261 daňového řádu. Cílem této rigorózní práce je poukázat na nejasnosti, ke kterým dochází v souvislosti s interpretací a aplikací § 261 daňového řádu a navrhnout řešení praktických problémů s tímto výkladem souvisejících a dále v některých případech poskytnout i návrhy de lege ferenda. Práce z tohoto důvodu upozorňuje na některé interpretační nesrovnalosti, k nimž ve správní praxi správců daně dochází. Hlavní hypotézou této práce je výrok, že institut stížnosti není bezzubým prostředkem ochrany.