Správní delikt / přestupek provozovatele vozidla dle § 125f zákona č. 361/2000 Sb. - Přichystalová, Lenka (2018)
Rigorózní práce se zabývá objektivní odpovědností provozovatele vozidla. Nejprve je pozornost věnována důvodům zavedení této právní úpravy a samotné ústavní konformitě správního deliktu provozovatele. Další kapitoly, které se týkají správního postupu mimo sankční řízení, podmínek odpovědnosti provozovatele a správního řízení s provozovatelem vozidla, nabízí ucelenou analýzu dané problematiky s podrobným rozborem související judikatury. V práci je také kladen důraz na komparaci právní úpravy účinné do 30. 6. 2017 a právní úpravy po nabytí účinností zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich. V závěru práce se autorka zaobírá úvahami de lege ferenda.