Ochrana osobních údajů ve světle českého práva a práva Evropské unie - Vlachová, Blanka (2018)
Rigorózní práce je zaměřena na problematiku ochrany osobních údajů, a to podle vnitrostátního práva a právní úpravy Evropské unie, k jejíž účinnosti dojde 25. května 2018. Rozebrány jsou jednotlivé zásady a právní pojmy vážící se k oblasti ochrany osobních údajů, včetně novinek, které nová evropská právní úprava přináší. Práce se taktéž věnuje některým nedostatkům právní úpravy a nabízí návrhy jejich řešení.