Odpovědnost za přestupky v soutěžním právu - Malíková, Helena (2019)
Práce se věnuje otázce odpovědnosti za přestupky v soutěžním právu. Vychází nejprve z obecných otázek odpovědnosti za porušení správního práva a regulace správního trestání, aby se mohla podrobně věnovat specifikům soutěžního práva, zejména problematice subjektu, resp. pachatele přestupku v soutěžním právu. Právě na tom, jak je pojímán pachatel přestupku v soutěžním právu, je založena velká část specifických požadavků této úpravy. Práce proto obsahuje zevrubný výzkum toho, kdo je soutěžitelem, a jak je v rámci tohoto soutěžitele identifikován subjekt s vlastní právní osobností, kterému může být uložena pokuta. To vše je zároveň navázáno na procesní úpravu řízení.