Populační dynamika s programem R - Baránek, Dominik (2020)
V této práci se zabýváme analýzou různých populačních modelů. Cílem je rozebrat si jejich chování ve spojité i diskrétní variantě. Nejvíce se věnujeme modelu dravce a kořisti, který nabízí ze zde prezentovaných modelů nejzajímavější dynamiku. Součástí práce je též přenesení teoretických poznatků do programového prostředí R language, kde získáme jejich grafické i numerické výstupy. Porovnáme dosažené praktické výsledky s teoretickými a rozhodneme, zda spolu korespondují.