Skloubení vysokoškolského života a rodičovství (empirická studie kvalitativního výzkumu) - Líbalová, Veronika (2019)
Diplomová práce se v teoretické části zabývá některými změnami spojených s druhým demografickým přechodem, zejména byla část práce zaměřena na proměnu rolí v domácnostech a s tím spojené větší zapojování mužů do péče o dítě, dále je řešena situace žen na trhu práce po návratu z rodičovské dovolené a skloubení práce s rodinou. Následují kapitoly týkající se rodinné politiky v Česku a bydlení mladých lidí. V praktické části je formou kvalitativního rozhovoru zjišťováno, jak se daří studentkám vysokých škol skloubit studium s rodičovstvím.