Nutričné poradenstvo v procese kardiorehabilitácie - Hrivniaková, Kristína (2020)
Táto diplomová práca je zameraná na problematiku nutričného poradenstva v kardiorehabilitačných programoch. Prvá kapitola teoretickej časti uvádza do problematiky samotných kardiorehabilitačných programov. Ďalšie kapitoly sa venujú nutričnému poradenstvu a aktuálnym výživovým odporúčaniam, psychologickému prístupu k pacientovi a úlohe fyzioterapeutov v nutričnom poradenstve. Praktická časť je uskutočnená formou kvantitatívneho výskumu. Zameraná je na fyzioterapeutov, zisťujúc vzdelania fyzioterapeutov v oblasti výživy počas štúdia, ich vnímanie dôležitosti nutričných intervencií v procese kardiorehabilitácie, postoj k uskutočňovaniu nutričného poradenstva ich osobou a ich zásah do nutričného poradenstva v praxi.