Vybrané nástroje urychlení civilního sporného řízení - Polanský, Stanislav (2019)
Rigorózní práce se zabývá významnými nástroji urychlení civilního sporného řízení - advokátním přímusem, přípravou jednání, materiálním vedení řízení, zmeškáním strany a zákazem novot v odvolacím řízení. S ohledem na účel civilního procesu se práce vypořádává s tím, zda je rychlost řízení jeho vlastností či cílem. Pomocí komparace a pomocných komparatistických metod podává práce výklad o právní úpravě uvedených nástrojů v českém, německém a rakouském právu procesním a na základě těchto poznatků zaujímá z pohledu rychlosti řízení k české právní úpravě kritické stanovisko.