Střet insolvenčního řízení s řízením nalézacím - Dadák, Michal (2019)
Střet nalézacího a insolvenčního řízení a jeho dopady na nalézací řízení je oblastí, která zůstává poměrně stranou zájmu odborné veřejnosti. Vzájemný vztah těchto řízení je však zejména pro praxi nalézacího řízení stále více významný. Práce je zaměřena na teoretické vymezení vztahu nalézacího a insolvenčního řízení a vzájemný střet těchto řízení se zaměřením na účinky insolvenčního řízení na nalézací řízení. V práci nejsou opomenuty ani účinky na vybrané druhy nalézacích řízení či zahraniční právní úprava. Cílem práce je provést kritickou analýzu vztahu nalézacího a insolvenčního řízení, z níž bude možné čerpat poznatky k řešení praktických problémů.