Vybraná problematika specifické fáze insolvenčního řízení od povolení oddlužení do (ne)schválení oddlužení a některé související instituty - Böhm, Martin (2018)
Tato rigorózní práce pojednává o specifické fázi oddlužení od jeho povolení do schválení oddlužení, to vše v kontextu práv a povinností dlužníka a v souvislosti s parametry významných procesních institutů v oddlužení. Nejprve budou rozebrány základní, významné pojmy týkající se oddlužení, následovat bude podrobnější rozbor zkoumané fáze oddlužení a související problematika. Následně bude blíže rozebráno téma darovací smlouvy či smlouvy o důchodu v oddlužení, možnosti stanovení nižší výše splátek v oddlužení, problematiku oddlužení fyzické osoby - podnikatele, vše ve vzájemném propojení se zkoumanou fází oddlužení.