Osobní údaje v čase a prostoru - Míšek, Jakub, 1989- (2019)
Disertační práce Osobní údaje v čase a prostoru: Role performativní regulace v ochraně osobních údajů se zabývá obecnými otázkami právní úpravy ochrany osobních údajů. Práce chápe zpracování osobních údajů jako proces probíhající v čase. Vychází ze čtyř základních premis, na kterých ochrana osobních údajů spočívá. Jsou jimi i) věcná a funkční samostatnost práva na ochranu osobních údajů jako základního práva, ii) pragmatická nezbytnost zpracování osobních údajů pro fungování moderní společnosti, iii) garantovaná vysoká úroveň ochrany osobních údajů a s ní související silná role práv subjektů údajů a iv) nezbytnost preventivního přístupu k ochraně osobních údajů.