Nastolování soudní agendy: případová studie Ústavního soudu České republiky - Papoušková, Tereza (2019)
Disertační práce se věnuje nastolování soudní agendy, a to prostřednictvím případové studie Ústavního soudu České republiky (ÚS). Konkrétně zkoumá, jak advokáti, ústavní soudci a jejich asistenti ovlivňují, zda o určitém případu ÚS rozhodne meritorně, a na základě jakých faktorů se tito rozhodují, zda o meritorní projednání případu usilovat. Zjištění jsou diskutována nejen ve světle dosavadních empirických studií nastolování agend jiných soudů, ale i z praktického hlediska. Práce se tak vyjadřuje k účinnosti povinného zastoupení v řízení před ÚS či k možnosti přiznat ÚS diskreční pravomoc.