Artrodéza I. metatarzofalangeálního kloubu LCP dlahou. Experiment - biomechanická pevnostní studie na kadaveru, porovnání dvou metod fixace - Kunovský, Radek (2019)
Autor se ve své disertační práci věnuje problematice statických deformit I. paprsku nohy. V teoretické části zmiňuje stručně anatomii, ontogenezi, typologii nohy i základní statické deformity. V klinické části hodnotí soubor pacientů po artrodéze I. metatarzofalangeálního kloubu s použitím úhlově stabilní dlahy. V experimentální části autor hodnotí biomechanický pevnostní pokus na kadaverech porovnávající 2 způsoby fixace artrodézy dle Lapiduse v kombinaci s artrodézou I. metatarzofalangeálního kloubu.