Aktivizace vnímání výtvarného umění v projektech typu art week - Rodriguez Točíková, Irena (2019)
Disertační práce se věnuje tématu zprostředkování umění s hlavním přihlédnutím k aktivitám konaným v rámci festivalů výtvarného umění, art weekům, jež jsou specifickým typem galerijního provozu. Teoretický úvod práce následuje definice art weeků a komparace přístupů k jejich organizaci a obsahovému zaměření v celosvětovém měřítku. Větší prostor je v práci dán Brno Art Week (resp. Týdnu výtvarné kultury), na kterém se autorka práce organizačně podílí.