Právní úprava crowdfundingu - Živěla, Michael (2019)
Předmětem této rigorózní práce bude deskriptivní analýza pojmových znaků, významných institutů a případových studií v oblasti crowdfundingu. Úkolem práce bude identifikovat hlavní modely crowdfundingu, uplatnění těchto modelů v praxi a problematické okruhy, které s těmito modely souvisí. Práce se rovněž zaměří na popis zahraničních přístupů k dané problematice. Výstupem práce bude soubor závěrů, které se zaměří na zhodnocení platné právní úpravy včetně doporučení pro budoucí normotvorbu.