Haloperidol affects the heart in two animal models - Stračina, Tibor, 1988- (2019)
Dizertační práce se zabývá účinkem haloperidolu na QT interval elektrogramu izolované srdce. Jedná se o experimentální práci, v které bylo využito dvou animálních modelů - modelu morčete dlouhodobě vystaveného haloperidolu a neuro-vývojového modelu schizofrenie u potkana. Na základě výsledků experimentů je v práci diskutována úloha sigma 1 receptorů v mechanizmu haloperidolem indukovaného prodloužení QT intervalu.