Tranzitujúce exoplanéty - Jánov, Richard (2012)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá štúdiom extrasolárnych planét pomocou metódy tranzitnej fotometrie. Metóda spočíva v meraní poklesu jasnosti v dôsledku prechodu planéty pred diskom materskej hviezdy. Cieľom práce je vykonať vlastné pozorovania niekoľkých tranzitov exoplanét a získané dáta použiť k spresneniu parametrov exoplanét.