Označování potravin jako nástroj nutriční gramotnosti - Nevrlá, Martina (2019)
Práce sleduje znalosti a postoje studentů ohledně označování potravin. Označování potravin může sloužit jako edukační nástroj, který může být nápomocen při výběru správných potravin, a tím ovlivnit zdraví spotřebitele. Součástí práce je pilotní průzkum mezi studenty Lékařské fakulty Masarykovy univerzity týkající se označování potravin. Hlavní část práce je zaměřena na edukaci studentů středních škol pomocí intervenčního projektu zaměřeného na označování potravin. Intervenční projekt je proveden pomocí dotazníkového šetření a jsou zjišťovány znalosti a postoje týkající se označování potravin u studentů středních škol v Brně a Uherském Hradišti. Pro ověření stanovených hypotéz je srovnáván stav znalostí, postojů a chování studentů před a po intervenci u intervenované skupiny a rovněž u kontrolního souboru. Závěr práce shrnuje postoje a znalosti studentů Lékařské fakulty Masarykovy univerzity o označování potravin a vyhodnocuje vliv intervenčního projektu na znalosti a postoje studentů.