Dočasná pracovní neschopnost - Niebauerová, Eva (2018)
Rigorózní práce na téma „Dočasná pracovní neschopnost“ se zabývá ucelenou problematikou situace, kdy se zaměstnanec stane dočasně neschopným k výkonu své dosavadní práce. Cílem práce je zejména zevrubně prozkoumat zvolené téma, popsat stávající stav české právní úpravy a poukázat na možné praktické problémy. V případě potíží aplikačního nebo interpretačního charakteru stávající právní úpravy jsou v práci navrženy také úvahy de lege ferenda. Práce obsahuje rovněž částečnou analýzu pracovněprávního prostředí v Německu a v návaznosti na ni je zde provedeno srovnání s českou právní úpravou.