Hrad ve Veselí nad Moravou, příspěvek k podobě feudálních sídel ve střední Evropě - Dejmal, Miroslav, 1984- (2019)
Předkládaná disertační práce se pokouší na základě dostupných pramenů představit detailně podobu hradu ve Veselí nad Moravou. A to hlavně na základě archeologického výzkumu z let 2008-2010. Vyhodnocením zdejších archeologických situací a artefaktů, v kombinaci se závěry environmentálních analýz umožňuje sestavit nebývale komplexní obraz podoby šlechtické feudálního sídla z 13. století