Management srdeční resynchronizační terapie - optimalizace nastavení pomocí 3D echokardiografie - Šipula, David (2018)
V naší práci jsme optimalizovali parametry CRT s cílem co nejvíce zefektivnit funkci CRT a co nejvíce zredukovat počet nonrespondéru na terapii CRT. Nejlepší výsledek optimalizace resynchronizační terapie pomocí AV i VV intervalu byl u mladších pacientů se základní diagnózou DKMP. Optimalizace CRT přístrojů lze provádět jak pomocí EF LK, tak i pomocí 3D echo strainů (zejména area strainu).