Kvalita života nemocných s chronickou obstrukční plicní nemocí - Kovářová, Adéla (2019)
Bakalářská práce je zaměřená na kvalitu života nemocných s chronickou obstrukční plicní nemocí. První část práce je teoretická a věnuje pozornost kvalitě života a metodám jejího hodnocení. Následuje popis základních poznatků o chronické obstrukční plicní nemoci. Hlavní problematikou empirické části jsou rozhovory s respondenty a jejich následná analýza a vyhodnocení. V bakalářské práci jsou stanovené tři hlavní cíle. Prvním cílem bakalářské práce je odhalit problémy, které ovlivňují kvalitu života při každodenních činnostech. Druhým cílem je zjistit, jak je ovlivněna kvalita života v oblasti sociálních interakcí. Třetím cílem je zjistit, jakým způsobem ovlivňuje chronická obstrukční plicní nemoc psychický stav oslovených respondentů.