Přístup pacientů k přetlakové terapii u poruch dýchání ve spánku - Strohbachová, Monika (2019)
Hlavním tématem práce je problematika pacientů s poruchou dýchání ve spánku a postoj pacientů k přetlakové terapii. Teoretická část zahrnuje fyziologii dýchání a spánku, poruchy dýchání vázané na spánek, léčbu přetlakovou terapií a možnosti ovlivnění přístupu pacienta k terapii a získání jeho spolupráce. Praktická část zveřejní výsledky výzkumu získané z dokumentace jednotlivých nemocných. Zabývá se hlavními příznaky, tolerancí přetlakové terapie pacientem a jeho spoluprací. Data jsou statisticky zpracována.