Ošetřovatelská péče o centrální žilní katétry v intenzivní péči - Krátká, Kateřina (2019)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku centrálních žilních katétrů a ošetřovatelskou péči o ně. V teoretické části jsou zpracovány informace o centrálních žilních katétrech. Obsahuje základní poznatky o jejich historii, indikacích a kontraindikacích, typech centrálních žilních katétrů, zavedení, ošetřovatelské péči o centrální žilní katétry a nejčastější komplikace související s katétry. Empirická část se zabývá konkrétními výsledky dotazníkového šetření, které se týkalo znalostí všeobecných sester v oblasti centrálních žilních katétrů.