Akutní psychiatrické stavy u pacientů ve vazební věznici z pohledu sester - Drtilová, Klára (2019)
Diplomová práce je zaměřena na akutní psychiatrické stavy u pacientů ve vazební věznici z pohledu sester. Sběr dat byl realizován formou kvalitativního výzkumu prostřednictvím rozhovorů se všeobecnými sestrami. V první části interview byl použit vlastní polostrukturovaný dotazník, na který spontánně navazoval volný rozhovor, vyplývající ze situace a zvoleného tématu. Byla identifikována specifika v ošetřovatelské péče u pacientů s akutními psychiatrickými stavy ve vazební věznici. Na základě výsledků výzkumu byla vytvořena doporučení pro praxi.