Spokojenost nelékařských zdravotnických pracovníků v intenzivní péči - Golinský, Erik (2019)
Diplomová práce se zabývá současnou pracovní spokojeností nelékařských zdravotnických pracovníků pracujících v intenzivní péči. V teoretické části diplomové práce je popsána teorie a problematika pracovní spokojenosti a pracovní motivace, vzájemné vztahy na pracovišti, ale také komunikace mezi zaměstnanci. Je zde zmíněná i péče o duševní zdraví zaměstnanců. Teoretické poznatky vycházejí ze současné české a zahraniční literatury. Empirická část je realizována za pomocí kvantitativní metody s využitím nestandardizovaného dotazníku. Analýza výsledků šetření je zpracována do grafů a tabulek a dává pohled na současnou pracovní spokojenost nelékařských zdravotnických pracovníků a ukazuje oblasti s vyšší mírou spokojenosti, ale také oblasti, kde panuje spíše nespokojenost.