Problematika předávání pacientů z přednemocniční neodkladné péče do zdravotnického zařízení - Zemková, Zuzana (2019)
Diplomová práce se zabývá spoluprací týmů ZZS a zdravotnických zařízení. Poukazuje na možné problémy mezi zdravotnickým personálem při předávání pacienta ve zdravotnickém zařízení a na komunikační dovednosti mezi nimi. Teoretická část práce popisuje organizační schéma, činnosti ZZS a pracoviště urgentního příjmu. Praktická část je věnována analýze a interpretaci dat dotazníkového šetření. Součástí práce je doporučení pro pracovníky ZZS při předávání pacienta.