Znalosti sester a jejich zvyklosti v praxi v péči o dýchací cesty u ventilovaného pacienta - Zemanová, Lenka (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou péče o dýchací cesty u pacienta na umělé plicní ventilaci. V teoretické části jsou popsány základní postupy péče o dýchací cesty, a ve zkratce základy umělé plicní ventilace, popsána je zde také ventilátorová pneumonie a zejména prevence. V praktické části jsou interpretovány výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo znalosti a udávané zvyklosti v dané problematice.