Zkušenosti s portem a picc katétrem u pacientů v Masarykově onkologickém ústavu - Janošek, Filip (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou používání implantabilních žilních portů, PICC katétrů a PICC portů u onkologických pacientů. Diplomová práce je členěna na část teoretickou a část praktickou. Jednotlivé kapitoly v teoretické části jsou vedeny přes historii Masarykova onkologického ústavu, problematiku onkologie, implantabilních žilních portů, PICC katétrů a PICC portů. Praktická část diplomové práce zpracovává data získaná z kvalitativního výzkumu metodou dotazníkového šetření. Výzkum proběhl v Masarykově onkologickém ústavu v měsíci únoru 2019 v prostorách denního stacionáře. Z dotazníkového šetření vyplynulo, že oslovení respondenti jsou spokojeni se zavedeným žilním vstupem a pokud by bylo potřeba, znovu by si žilní vstup nechali implantovat.