Výživa kriticky nemocných - Menšíková, Kateřina (2019)
Diplomová práce se zabývá výživou kriticky nemocných pacientů. V teoretické části je shrnuta problematika výživy v intenzivní péči. Praktická část je založena na kvalitativním výzkumu, který byl proveden formou skrytého pozorování pomocí záznamového archu. Diplomová práce má za cíl nahlédnout do praxe a zhodnotit způsob ošetřovatelského postupu při aplikaci parenterální a enterální výživy. Druhým cílem je zhotovení Nutričního protokolu, který sleduje podíl skutečného množství podané výživy ordinované lékařem během 24 hodin.