Delirantní stavy v intenzivní péči z pohledu sestry - Pavlicová, Petra (2019)
Diplomová práce se zabývá delirantními stavy pacientů na anesteziologicko-resuscitačních odděleních a jednotkách intenzivní péče. Teoretická část práce se zaměřuje na charakteristiku delirantních stavů, jejich příčiny a příznaky, dále na rizikové faktory, diagnostiku a léčbu, jak farmakologickou, tak nefarmakologickou. Empirická část práce se věnuje znalostem sester pracujících v intenzivní péči o delirantních stavech. Tyto informace byly získány kvantitativní metodou výzkumu pomocí dotazníkového šetření.