Zmapování kvality života u pacientů s mechanickou srdeční podporou - Daňková, Andrea (2019)
V diplomové práci Zmapování kvality života s mechanickou srdeční podporou jsem metodou kvalitativního výzkumu hodnotila kvalitu života respondentů před a po implantací mechanické srdeční podpory třetí generace HeartWaru. Práce je rozdělena do dvou části. Teoretická část se zabývá kvalitou života a mechanickými srdečními podporami. Empirická část popisuje metodiku výzkumu a hodnocení kvality života. Výzkum byl proveden formou rozhovoru. Cílem bylo zjistit, jak hodnotí pacienti kvalitu života po implantaci mechanické srdeční podpory a jak se zlepšila kvalita života po implantaci mechanické srdeční podpory v oblasti fyzické, psychické a sociální.