Přístrojová technika na anesteziologicko-resuscitačních odděleních - Smékalová, Veronika (2019)
Diplomová práce je zaměřena na znalosti studentů zdravotnických oborů v problematice přístrojové techniky používané na anesteziologicko-resuscitačních odděleních. Teoretická část se v úvodu zabývá historií, vzděláváním, používáním a kategorizací zdravotnické techniky. Poté navazuje kapitola o povinném přístrojovém vybavení jednotek intenzivní péče. Závěr teoretické části se věnuje specializovaným přístrojovým vybavením ve vybraných oborech, a to kardiovaskulární systém, respirační systém, hemokoagulace, neurologický systém, přístroje pro termoregulaci a přístroje pro komplexní ošetřovatelské a léčebné postupy. Empirická část je založena na kvantitativním průzkumu metodou originálního (nestandardizovaného) dotazníku s cílem zmapovat znalosti studentů bakalářských oborů Všeobecná sestra a studentů oboru Všeobecná sestra na vyšších zdravotnických školách před nástupem do praxe o problematice přístrojového vybavení na anesteziologicko-resuscitačních odděleních.