Vybrané neurologické vyšetřovací metody využívané na pracovištích intenzivní medicíny z pohledu sestry - Novotná, Markéta (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku vybraných neurologických vyšetřovacích metod využívaných na pracovištích intenzivní medicíny z pohledu sestry. Teoretická část se zabývá základním popisem neurologických vyšetření a definuje pracoviště intenzivní medicíny. Další kapitoly jsou věnovány hodnocení stavu vědomí pacienta, hodnocení zornic, vyšetřováním kmenových reflexů, motoriky a dýchání. Cílem empirické části bylo zjistit znalosti a zvyklosti sester o daném tématu. Data byla získána pomocí dotazníkového šetření a jsou v této kapitole detailně analyzována a porovnávána s jinými autory.