Dodržování hygieny rukou při převazech invazivních vstupů - Špaček, Zdenek (2019)
Bakalářská práce je složena ze dvou částí (teoretické a empirické). Teoretická část pojednává o nozokomiálních nákazách, hygieně rukou, centrálních žilních katétrech a periferních žilních katétrech. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, při kolika procentech převazů je postup prováděn správně. Dalším cílem bylo zjistit, ve kterých ze sledovaných bodů se nejčastěji chybuje. Výzkumná část je věnována analýze a interpretaci dat získaných při pozorování ošetřovatelského personálu během hygieny rukou při převazech invazivních vstupů. V závěru práce jsou popsány všechny splněné cíle a poznatky.