Vaskulárne výkony na pečeni v intervenčnej rádiológii - Kandrová, Ľubica (2019)
Bakalárska práca popisuje problematiku vaskulárnych intervencií u pacientov s chorobami pečene v intervenčnej rádiológii. Teoretická časť bakalárskej práce je zameraná na zoznámenie sa s prevádzkou pracoviska intervenčnej rádiológie a vaskulárnymi aj nevaskulárnymi intervenciami, ktoré sa na tomto pracovisku vykonávajú. V jednotlivých kapitolách sú okrem prevádzky pracoviska intervenčnej rádiológie opísané vaskulárne výkony na pečeni a ochorenia pečene, ktoré sú indikáciou k týmto výkonom. Praktická časť bakalárskej práce je zameraná na spracovanie dát kvantitatívneho výskumu, ktoré boli získané pozorovaním a výpisom údajov z lekárskej a ošetrovateľskej dokumentácie. Cieľom bakalárskej práce bolo zistiť charakteristiku pacientov v sledovanom súbore, rizikové faktory, ktoré majú vzťah ku krvácavým komplikáciám počas výkonu a po ňom a výskyt krvácavých a nekrvácavých komplikácií počas výkonu a po ňom.