Novorozenec na umělé plicní ventilaci - Juránková, Hana (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou umělé plicní ventilace u novorozenců. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Teoretická část popisuje klasifikaci novorozence, příčiny respiračního selhávání, umělou plicní ventilaci, její komplikace, a péči o ventilovaného novorozence. Ve výzkumné části jsou prezentována data získaná z kvantitativního výzkumu formou retrospektivní analýzy. Cílem práce bylo zmapovat rizika a komplikace umělé plicní ventilace u novorozenců.