Péče o pacienty v terminálním stádiu nemoci - Pospíšilová, Jana (2019)
Bakalářská práce se zabývá péčí o pacienty v terminálním stádiu nemoci. Popsány jsou tři hlavní cíle. Prvním úkolem je zjistit, jak vnímají všeobecné sestry práci v hospici. Druhý identifikuje nejčastější potřeby pacientů v hospici. Poslední cíl hodnotí, jak všeobecné sestry zvládají psychickou zátěž při umírání pacienta. Výzkumné šetření je založeno na kvalitativním výzkumu, který byl proveden formou strukturovaných rozhovorů se všeobecnými sestrami v hospici.