Péče o střednědobé a dlouhodobé cévní vstupy z pohledu sestry - Strejčková, Šárka (2019)
Záměrem bakalářské práce je zmapovat způsoby ošetřování a manipulace s cévními katétry a způsoby ošetřování cévních vstupů z pohledu sestry. Práce je rozčleněna do dvou celků. Teoretická část je zaměřena komplexně na jednotlivé kroky a postupy při ošetřování střednědobých a dlouhodobých cévních vstupů. Teoretická část byla zpracována pomocí dostupné literatury a odborných článků, a to formou rešerší. V praktické části jsou analyzovány výsledky z dotazníkového šetření formou zpracování jednotlivých položek a postupně analyzovány očekávané výsledky, které jsou konfrontovány v diskuzi. Na zjištěné výsledky byl vytvořen stručný edukační leták pro sestry.