Znalost postupů první pomoci u pracovníků lékáren - Holmanová, Eliška (2019)
Tato práce je zaměřena na zmapování úrovně znalostí postupů první pomoci u pracovníků lékáren. Obsahem teoretické části je charakteristika první pomoci, vyčlenění jejích konkrétních oblastí za účelem sestavení dotazníku, charakteristika jednotlivých skupin pracovníků lékáren, zohlednění platné legislativy ve vztahu k poskytování první pomoci. Praktická část se zaměřuje na analýzu a vyhodnocení dat získaných dotazníkovým šetřením. Úkolem dotazníkového šetření bylo zjištění úrovně znalostí v oblasti poskytování první pomoci u pracovníků lékáren. Dále je zde řešena prokázaná úroveň znalostí poskytování první pomoci s ohledem na nejvyšší dosažené vzdělání respondentů, délku praxe a také typ lékárny, ve které respondenti pracují.