Senioři a prožívání nemoci - Potůčková, Helena (2019)
Bakalářská práce pojednává o prožívání nemoci seniorů v jejich přirozeném prostředí na sklonku života. Teoretická část je zaměřena na etapy stáří, lidské potřeby a rizikové faktory v životě seniorů. Empirickou část tvoří metodika a sběr dat. Kvalitativní průzkum byl prováděn v přirozeném prostředí seniorů prostřednictvím rozhovorů, pozorování.