Syndrom vyhoření u sester v domácí intenzivní péči - Bílková, Helena (2019)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická se věnuje syndromu vyhoření obecně, jeho vývoji a zvládání. Další větší kapitola seznamuje s domácí péčí a pro srovnání popisuje její fungování v České republice a v Německu, kde byl také výzkum realizován. Praktická část se věnuje analýze získaných dat, zhodnocení cílů diplomové práce a rozboru hypotéz. Metodikou práce je dotazník, ten se skládá ze dvou částí. První tvoří nestandardizovaný dotazník zaměřený na potvrzení, nebo vyvrácení hypotéz a druhou představuje standardizovaný dotazník Maslach Burnout Inventory. Potvrdilo se zvýšené riziko syndromu vyhoření u některých skupin sester. Těm je pak nutné věnovat zvýšenou pozornost. V této oblasti je třeba se neustále vzdělávat, vyhledávat rizikové skupiny a zajistit potřebnou edukaci.